مبانی کار با MYSQL

در این بخش سعی کرده ایم که اصول و مبانی کار با MYSQL را به صورتی ساده و قابل فهم براي کسانی که تازه شروع به کار با پایگاه هاي داده کرده اند، ذکر کنیم.
PHP بصورت از پیش تعریف شده، اکثر پایگاه هاي داده ها را پشتیبانی می کند، mSQL ,FilePro ,dBase MySQL ,Oracle, PostgreSQL ,Sybase . اگر شما بخواهید از پایگا ه هاي داده اي که به صورت از پیش تعریف شده پشتیبانی نمی شوند، استفاده کنید (مانند Access و یا SQL Server) باید از توابع PHP ODBC(Open DateBase Connectivity) به همراه راه اندازهاي پایگاه داده (ODBC Drivers) استفاده کنید.
MYSQL یکی از انواع سرویس دهنده هاي پایگاه داده است که با وجود اینکه نسبت به سایر DBMS های موجود زیاد قدرتمند نمیباشد، اما به علت قیمت و عملکرد مناسب آن، مورد استفاده گسترده قرار می گیرد.
- طریقه اتصال به MySQL
قبل از شروع هر کاري باید به MySQL متصل شویم. براي این کار از دستور زیر استفاده میکنیم:
( در مثالها به جای() از علامتهای <> استفاده کنید)
(?php
$Conn=mysql_connect($Location,$Username,$Password);
?)
تابع mysql_connect داراي سه آرگومان می باشد. آرگومان اول ، میزبان (Host) را مشخص می کند (منظور از هاست ،کامپیوتری است که Mysql روی آن نصب شده است و تمام داده ها آنجا ذخیره میشوند. در برنامه هایی که ما مینویسیم معمولا localhost است) . دو آرگومان بعدي، نام کاربري و کد رمز را براي اتصال به پایگاه داده، ارسال می کنند. در صورتی که اتصال با شکست مواجه شود، پیغام خطایی در browser نشان داده می شود.
با استفاده از دستور زیر بانک اطلاعاتی مورد نظر انتخاب خواهد شد و از این پس کارهاي شما همه بر روي این بانک انجام خواهد گرفت. در صورتی که بانک مورد نظر پیدا نشد، پیغام خطایی نشان داده می شود.
(?php
mysql_select_db($database,$Conn);
?)
- ایجاد یک بانک اطلاعاتی در MySQL
پس از اتصال به MySQL شما میتوانید با استفاده از دستور زیر یک بانک اطلاعاتی جدید ایجاد کنید.
(?php
mysql_creat_db($database,$Conn);
?)
این دستور شامل دو آرگومان ، نام بانک اطلاعاتی و نام لینک مورد نظر به پایگاه داده می باشد. در صورتی که عمل ایجاد با موفقیت انجام شده باشد، پیغامی مبنی بر این موضوع نمایش داده می شود و در غیر اینصورت، به کاربر اعلام می شود که عملیات نتیجه نداشته است.
برای انجام کارهاي مختلف بر روي بانک اطلاعاتی ازدستورات SQL استفاده می کنیم. روند استخراج اطلاعات از یک پایگاه داده به این صورت است که ابتدا یک query به زبان SQL نوشته می شود وسپس این query با استفاده ازدستور زیر عملیات لازم را بر روي بانک اطلاعاتی انتخاب شده، انجام می دهد:
mysql_db_query($database,$Query);
- ایجاد یک جدول
برای ایجاد یک جدول ، این query را می نویسیم:
(?php
$Query=”CREATE table $Tablename(id INT PRIMARY KEY ,
Firstname char(12), Lastname char(15))”;
?)
با استفاده ازاینquery جدول جدیدي ایجاد می شود که شامل یک فیلد به نام id (که primary kay است) و فیلدی به نام Firstname از نوع کاراکتري با طول 12 و همچنین فیلدي به نام Lastname با طول 15 می باشد.
- حذف جدول و پایگاه داده
شاید در بعضی موارد لازم باشد جدولی از پایگاه داده تان را حذف کنید.دستور زیر برای حذف جدول به کار میرود:
DROP TABLE tablename;
برای حذف کامل پایگاه داده نیز از دستور زیر استفاده کنید:
DROP DATABASE databasename;
مطالب مفید بود،ممنون